whatsapp
bel ons

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en je lichaam. Hierdoor zullen spieren beter kunnen presteren en voel je je fitter, energieker en meer ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk.  

 

De masseur

Een goede sportmassage kan alleen gegeven worden door een ervaren, deskundige en NGS (Nederlands Genootschap Sportmassage) opgeleide masseur. Binnen Balanss is Remco Boersma erkend en professioneel opgeleid om een sportmassage te kunnen en mogen geven. Tevens is hij NGS opgeleid om medical taping en bandages toe te passen bij onder andere spierblessures.  

 

Is een sportmassage alleen voor sporters?

Nee, een sportmassage is niet alleen, zoals de naam doet vermoeden, bedoelt voor sporters. Het is vooral ook een aanrader voor niet sporters omdat deze een ontspannende werking op het gehele lichaam heeft. Niet-sporters kunnen dezelfde reacties hebben als sporters. Dit kan bijvoorbeeld door een langdurige blootstelling aan overbelasting, verkeerde werkhouding, denk hierbij aan rug-, nek-, schouder-, arm- en polsblessures of stress komen. Zo vloeit alle stress en spanning uit het lichaam weg. Een sportmassage is dus vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest.

 

Voorkomen is beter dan genezen!

Het moet niet zo zijn dat je een afspraak maakt met een sportmasseur, zodra je een blessure hebt opgelopen; juist het tegenovergestelde. Je spieren preventief laten masseren, vermindert de kans op blessures. Veel blessureleed kan dus vooraf voorkomen worden. Een sportmasseur heeft meer in huis dan alleen masseren, ook tapen en bandageren kan een sportmasseur doen

 

De voordelen van een sportmassage:

  • Het zorgt voor soepele spieren door een betere doorbloeding.
  • Het helpt blessures voorkomen. Door je regelmatig te laten masseren voorkom je dat melkzuur zich ophoopt in je spieren en kunnen beginnende blessures vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt.
  • Het helpt je sneller te herstellen door dat afvalstoffen zoals melkzuur worden afgevoerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd.
  • Het is een boost voor je weerstand, doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd.
  • Het is een ontspanning voor lichaam en geest ( stress vermindering )

  

Kosten massage

Per 30 minuten vanaf € 29,50

 

kosten medical taping / bandage 

Vanaf € 5,00 per taping

 

 

 

Wij helpen jou je doelen te bereiken!
Wil je informatie en / of prijzen?
Aanmelden?

Tel. 0514 59 47 78

Mail. info@balanss.nl

Stuur ons een email