whatsapp
bel ons

Is sporten dan echt zo belangrijk?

 

Waarom zou je je kostbare tijd besteden aan sporten? Het antwoord is simpel. Sporten is super belangrijk en super gezond voor je. Zeker in deze tijden is dat wel duidelijk geworden met Corona. Dat bewegen gezond is dat horen we de hele dag en lezen we overal. Maar waarom is bewegen nou zo gezond en hoeveel moet je dan bewegen en hóe moet je dan bewegen? Welk vorm van bewegen past bij jouw doelstellingen? De ene vorm van sporten is gericht op afvallen en de andere weer op het krijgen van meer uithoudingsvermogen. Maak dus eerste de bewuste keuze dát je gaat sporten en daarna een juiste keuze in welke vorm je gaat sporten. Hieronder wat tips en trics die je zullen helpen om je keuze te maken en om je doelstellingen te behalen.

 

marcellunge.jpg  

 

 

Beweging houdt je botten en spieren sterk en je gewrichten soepel. Hierdoor voelt je lichaam flexibeler en voel je je jonger en gezond. Daarnaast zorgt het ook voor het verlagen van de bloeddruk. Het bevordert de bloedsomloop en verlaagt het cholesterolgehalte wat het risico op hart- en vaatziektes doet afnemen. Meteen al een hele rits met gezondheidsvoordelen wanneer je gaat sporten. In mijn ogen is het belangrijkste van sporten dat je er gezond(er) van wordt. Veel van onze klanten komen bij ons om te gaan sporten omdat ze willen afvallen. Na de weeg- en meetmomenten komen we vaak aan bij het visceraal-vetgehalte. Visceraal vet is vet dat zich nestelt rondom je organen. Met name mensen met een hoog buikvet gehalte hebben meestal ook een hoog visceraal vetgehalte. Een hoog visceraal-vetgehalte kan hart- en vaatziekten veroorzaken. Voor mij is bij klanten met overgewicht dan ook niet zo zeer het gewicht van iemand belangrijk maar meer het visceraal-vetgehalte omdat dit om iemands gezondheid gaat. Uiteraard is afvallen dan noodzakelijk waardoor het visceraal-vetgehalte ook zal dalen. Als je enigszins overgewicht hebt is het aan te raden om je visceraal-vetgehalte eens te laten meten. Zeker als hart- en vaatziekten in de familie voor komt.

   

Alles op een rijtje....

 

Hieronder een aantal goede redenen waarom je zou moeten gaan sporten. Wellicht zitten er een paar tussen die jou aan zetten tot (meer) beweging / sporten.

 

Sporten om calorieën te verbranden.

Duurzame gewichtsreductie bereik je door een combinatie van gezonde voeding en regelmatig sporten.

 

Versnelling van je stofwisseling

Door meer te bewegen verbrand je meer calorieën, je ontwikkeld meer spieren en je conditie verbetert. Je lichaam zal zich hierop aanpassen en in een hogere versnelling gaan functioneren. Je lichaam zal efficiënter en effectiever omgaan met de voeding die je tot je neemt.

 

Sporten geeft je beter gevoel

Door te gaan sporten zal je humeur verbeteren en je stress verminderen. Het werkt ontspannend en je zal daardoor beter slapen.

 

Je zelfvertrouwen stijgt

Je gaat er door sporten beter en gezonder uitzien waardoor je zelfvertrouwen zal toenemen.

 

Meer zin in seks

Eigenlijk is dit genoeg reden om meer te gaan sporten…. Door sporten verbeterd je conditie en heb je meer energie waardoor je actiever in bed wordt.

 

Vet verbranden

Door sporten maar met name bij krachttraining zal je ook na het sporten nog vet verbranden. Dit komt doordat je lichaam aan het herstellen is en dit kost energie. Je spiermassa neemt toe en je spieren hebben meer calorieën nodig om te functioneren.

 

Minder stress

Door intensiever te gaan bewegen maakt je lichaam endorfine en dopamine aan. Dit zijn zogenaamde neurotransmitters. Deze stoffen zorgen voor een euforisch en goed gevoel waardoor je beter tegen stress kunt. Dit wordt gezien als een eigengemaakte, natuurlijke drug.

 

Sporten houd je botten gezond

De dichtheid van je botten neemt na je 30e af waardoor ze brozer worden. Sporten kan helpen dit tegen te gaan. Dit heeft te maken met de belasting op je botten tijdens sporten. Hierdoor blijf je sterk.

 

Niet ziek worden

Regelmatig sporten heeft preventief effect op belangrijke oorzaken van hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk en de kans op diabetes 2. Ook heeft sporten positief effect op je cholesterol en verminderd de kans op aderverkalking.

 

Volgens mij reden genoeg om je achter je oren te krabben als je nog niet regelmatig sport. Wij helpen je graag om over de drempel heen te komen en laten je graag zien dat sporten niet alleen gezond is maar ook nog eens heel leuk en aangenaam kan zijn. Of je nou een voorkeur hebt voor alleen sporten of in groepsverband, kom eens lang bij ons en we leggen je uit wat Balanss allemaal te bieden heeft.

 

Denk aan je gezondheid en pas goed op je lichaam, je hebt er maar één. Tot snel.

 

Marcel

Marcel.png

 

 

 

 

 

 

Neem contact met mij op voor meer informatie