whatsapp
bel ons

Yin Yoga - Pilates - Power Yoga 

 

Bij Balanss doen we meer dan alleen voedingsadvies en trainingen geven. De afgelopen jaren hebben wij ons steeds meer gefocust op een bredere gezondheidsaanpak. Hier zijn dan ook onderwerpen als slaap, immuunsysteem, stress en ademhaling aan toegevoegd. Wij geloven er sterk in dat deze 6 domeinen niet los van elkaar gezien kunnen worden wanneer je bepaalde doelen wilt behalen. Ook geloven we er sterk in dat de aankomende jaren breder naar gezondheid gekeken gaat worden. Balanss zal zich daarom nog meer gaan richten op LEEFSTIJL en PREVENTIE. Wat ons betreft hoort yoga hierbij en hebben we een mooie samenwerking gevonden met Esther Kuipers; Oefentherapeut Mensendieck en yoga-docente. 

  

Yoga

 

Esther heeft een enorme passie voor yoga en geeft al meer dan 6 jaar les in diverse yogastijlen. Yoga is geschikt voor iedereen maar in het bijzonder als je volledig tot rust wilt komen en de balans wilt ervaren tussen lichaam en geest. Ook is yoga erg goed naast bijvoorbeeld krachttraining om spieren en gewrichten soepel te houden. Hierdoor bevorder je jouw beweegpatroon waar je in het dagelijkse leven veel profijt van ondervindt. Yoga heeft voor iedereen heel veel (lichamenlijke) voordelen. Niks zweverigs en je zal ervaren dat yoga veel voordelen heeft op je houding, lichamelijke klachten, verbetering van je bloedcirculatie en versterking van je spieren en bindweefsel.

 

Yoga is ook een goede manier om van stress af te komen of om stress tegen te gaan. Met yoga heb je alle tijd om jouw gedachten leeg te maken en tot rust te komen. Voor mensen die last hebben van slechte nachtrust kan yoga goed helpen. Ook leer je door yoga om goed te luisteren naar je eigen lichaam zodat jij je eigen grenzen kan aangeven. Omgaan met de grote hoeveelheid dagelijkse prikkels kan resulteren n overspannenheid, stressklachten en burn-out. Yoga kan je helpen tot rust te komen. Je krijgt meer balans tussen lichaam en geest.

 

Alleen maar voordelen dus en ook nog eens heel erg leuk.  

 

 

Yin Yoga

Deze vorm van yoga is gericht op versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten.

 

Vinyasa Yoga

Dit is een dynamische vorm van yoga, ook wel bekend als Flow-yoga. Deze vorm van yoga is erg gerelateerd aan de flow van je ademhaling.

 

Pilates

Pilates richt zich meer op het gehele lichaam met extra aandacht voor buik, rug en benen. 

 

 

Meedoen? 

 

De Yoga-lessen zullen worden gegeven op dinsdagavond (19.00 uur), vrijdagavond (19.00 uur) en Woensdagochtend (9.00 uur). In de aankomende periode zullen deze tijden worden uitgebreid. 

 

Heb jij belangstelling om deel te nemen aan de Yoga-lessen of wil je een keer een proefles meemaken? Laat ons dat dan even weten en we plannen samen een afspraak. Vul onderstaand formulier even in of stuur een mailtje naar Marcel@balanss.nl en we zien elkaar snel. 

 

 

Namasté

 

Hella, Esther en Marcel

WIL JE MEER INFO OVER YOGA?